Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Hallstatt : Doğa Mucizesi (Hallstatt - Avusturya) /// Hallstatt: Wonder of Nature (Hallstatt - Austria)


Avusturya'nın en güzel turistik noktalarından biri olan Hallstatt'a, bir gün öncesinde konakladığımız Salzburg'dan iki saatte vardık.
We arrived in Hallstatt, one of the most beautiful tourist spots in Austria, in two hours from Salzburg, where we stayed the day before.


Yolculuğumuz esnasında Mordsee, Abersee gibi birçok doğa harikası göle uğradık. Dik yamaçlı dağlar ve sivri burunlu ağaçlar bir yağlı tablo gibi önümüzdeydi.
During our journey, we visited many natural wonder lakes such as Mordsee and Abersee. The mountains with steep slopes and pointed trees were ahead of us like an oil painting.

Araba yolculuğu esnasında bizim Serra da derin öğle uykusuna dalmış, 1-2 saat sonra Hallstatt'da göreceği güzelliklere kendisini hazırlıyordu.
During the drive, our Serra also fell into a deep noon sleep, preparing herself for the beauties she would see in Hallstatt after 1-2 hours.


Ve sonunda Hallstatt'a ulaştık. Yaklaşık 900 metre ötedeki otoparka arabamızı parkettikten sonra bu küçük köyün sokaklarını turlamaya başlıyoruz.
And we finally got to Hallstatt. After parking our car in the car park about 900 meters away, we start touring the streets of this small village.



Hallstatt yaklaşık 800 nüfuslu bir köy. Ancak yılda yaklaşık 800.000 turistin ziyaret ettiği dünyanın en gözde turistik alanlarından biri. Bu da günde ortalama 2200 kişi demek.
Hallstatt is a village of about 800 inhabitants. However, it is one of the most popular tourist destinations in the world, which is visited by approximately 800,000 tourists annually. This equals about 2200 tourists on average a day.



Şehrin sokaklarında gezerken turist akınlarından bazen bunalabilirsiniz. O kadar çok uzakdoğulu turist gördük ki, bir an kendimizi Çin'de ya da Kore'de hissettik.
You may sometimes get overwhelmed by tourist raids while you stroll through the city streets. We have seen so many Far Eastern tourists that for a moment we felt ourselves in China or Korea.



Sokaklar boyunca birbirinden güzel evlerin bahçelerinde doğayı arkanıza alarak fotoğraf çekebilirsiniz. Ancak turistler işi o kadar abartmışlar ki, evlerin neredeyse içlerine girecekler. 
Along the streets, you can take pictures of nature in the gardens of beautiful houses. However, the tourists were so exaggerated that they almost entered the houses.


Düşünsenize pencerenizin perdesini araladınız karşınızda bir Çin'li, evinizin fotosunu çekiyor. 
Imagine that you have opened the curtain of your window: a Chinese is taking photos of your home.


Tam sokak kapısını açtınız, karşınızda iki tane çinçon oturmuş sizi izliyor. :D 
Orada yaşayanlar için bence bu tam bir ızdırap olmalı, çünkü hergün bunu yaşıyorlar.
 Just opened the street door, two chinchons sitting in front of you watching. : D 
For those who live there, I think it must be a pain, because they live it every day.





Özellikle Çinlilerin çok gürültücü olduklarını göz önünde bulundurursak, yöre halkı özellikle fotoğraf çekimi için toplanan grupları uyarmak için, "Silent Point" gibi, gelen ziyaretçiyi rencide etmeden, ancak gürültülerinden de kurtulmak amacıyla, tabelalar yerleştirmişler.
Especially considering that the Chinese are very noisy, the local people have placed signs to warn the groups gathered for photographing, such as "Silent Point", without offending the visitors, but in order to get rid of the noise.


Bu köy ile ilgili diğer bir özellik, Çin Halk Cumhuriyetinin bu köyün bir replikasını (yani benzerini) kendi ülkesinde de yapmış olması ...
Another feature of this village, the People's Republic of China, made a replica of this village (ie, similar) in his own country.



Herşeyi kopyalayan bu ülke sonunda bir köyü de kopyalamış ve kendi topraklarına katmış. 
This country, which replicated everything, finally copied a village and added it to its territory.

Çin'deki benzerini görmedim ancak internet kaynakları birebir aynısı olduğunu söylemektedir.
  I have not seen the same in China, but internet sources say it is exactly the same.

Hallstatt'ın en önemli geçim kaynağı, bir zamanlar, tuz madenleriymiş. Şimdilerde tuz madenlerini turistik gezi amaçlı pazarlıyor bölge sakinleri. 
Hallstatt's most important source of livelihood was once salt mines. Nowadays, residents are marketing the salt mines for sightseeing. 

Turizm etkisi o kadar artmış ki, insanlar oturdukları evleri pansiyona döndürmüşler, çalıştıkları tuz madenlerini de müze haline dönüştürmüşler.
The tourism effect has increased so much that people have turned the houses they live in into pensions and turned the salt mines into a museum.



Tuz madenlerine ulaşmak için kocaman bir tepeyi tırmanmanız ya da finiküleri kullanmanız gerekiyor. Bizde bebek olduğu için gezmeyi tercih etmedik. Binmek isterseniz, uzun bir sıra  sizi bekliyor olabilir. Finikülerin fiyatı 30 Euro, geri dönüş dahil. Eğer yürüyüş parkurundan yürüyerek isterseniz, parkur da paralı, o da 26 Euro. Ancak çocuklu ve bebeklilere , her ikisi de önerilmiyor, bilginiz olsun. Bu arada İnternetten araştırdım, Aralık ayından Nisan Ayına kadar yoğun kar yağışları olduğundan Finiküler sistemi kapalıymış.
Reaching the salt mines, you have to climb a huge hill or use the finiculars. We did not prefer to visit because we have a baby. If you want to ride the funicular, a long queue may be waiting for you. The price of the finicular is 30 Euro, including return. If you want to walk from the hiking trail, it's also toll, 26 Euro. But for children and babies, both are not recommended, for your information. In the meantime, I searched on the Internet, December to April due to heavy snowfall, the Funicular system is closed.


Unesco'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu küçük köyde her sokak neredeyse birbirine bağlanıyor. Küçük bir meydanı da var. Biz de meydanda biraz oturduk ve Serra öğle yemeğini yedi. 
In this small village of UNESCO's World Heritage List, each street is almost interconnected. There is also a small square. We sat in the square a bit and Serra had lunch.



Bu arada Hallstaetter See dedikleri Hallstatt gölünde, Kano, Surf yapabilir, bot turlarına katılabilirsiniz. Bunu bebek varken biraz zor yaparsınız ancak ben yine de söyleyeyim. :))
In the meantime, you can do canoeing, surfing and boat tours in Hallstatt Lake, which they call Hallstaetter See. You can do that a little hard when you have a baby, but let me tell you anyway. :))

Biz Hallstatt'da doğanın manzaranın tadını çıkardık. Hava da çok soğuk değildi, hatta 20C'yi gördü. Ekim ayı bu gezi için tercih edilebilir. İyi gezmeler.

We enjoyed the scenery of nature in Hallstatt. It wasn't too cold in the air, it even saw 20C. October is preferable for this trip. Have a nice trip.



fotoğraflar Volkan Coşğun ve Sinem Coşğun'a aittir. // All rights of photographs belong to Sinem Coşğun & Volkan Coşğun



Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *