Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Nello ve köpeği Patrasche hikayesini bilir misiniz? (en) Do you know the story of Nello and her dog Patrasche?

Nello ve köpeği Patrasche hikayesini bilir misiniz?
 (en) Do you know the story of Nello and her dog Patrasche?


Nello ve Patrasche iki roman karakteridir. 1872 yılında yayınlanan A Dog Flanders adlı romanda yer alan bu kahramanlar Antwerp şehrinin de sembolü olmuştur. Bir yandan içinizi ısıtacak, bir yandan da burnunuzu sızlatacak hikayeden kısaca bahsetmek isterim: Nello fakirlik içinde yetim bir çocuktur. Patrasche adında bir köpekle dost olur. Birlikte Antwerp sokaklarında, katedral çevresinde hayatlarını geçirir. Koşulsuz sevginin ve dostluğun adı, bu iki roman karakterinin bir gece aynı anda hayata gözlerini yummasıyla ölümsüzleşir. O gece hava çok soğuktur. Ve sığınacak hiçbir yer yoktur. Her ikisi de birbirlerine sarılarak, donarak ölmüşlerdir. Sanatçı Batist Vermeulen tarafından katedralin önünde bu heykel tasarlanır ve Antwerp şehrinin en turistik noktalarından biri haline gelir. 
(en) Nello and Patrasche are two novel characters. In the novel A Dog Flanders, published in 1872, these heroes became the symbol of the city of Antwerp. 
On the one hand, I would like to briefly talk about the story that will warm you up by  their friendship story and also make you upset by thier mutual destiny: Nello is an orphan child in poverty. They become friends with a dog named Patrasche. Together they spend their lives in the streets of Antwerp, around the cathedral. The name of unconditional love and friendship is immortalized when these two novel characters close their eyes to life at same time. It is very cold that night. And there is no place to warm. They both die by hugging each other and freezing at the same moment.
This sculpture was designed in front of the cathedral by the artist Batist Vermeulen and became one of the most touristic spots of the city of Antwerp.


Antwerb notlarım devam edecek.

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *