Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Karl Johans Caddesi (Oslo \ Norveç) / Karl Johans Street (Oslo / Norway)




Oslo'nun can damarı Karl Johans Caddesindeyim. Cadde üzerinde hem parlamento binasını, Ulusal Tiyatro Binasını, hem de kraliyet sarayını bulabilirsiniz. Aslında Oslo'ya dair ne varsa, bu cadde üzerinde bulabilirsiniz. Sessiz sakin Oslo'nun belki de en kalabalık en gürültülü caddesidir bu cadde.
I'm on Karl Johans Street, Oslo's lifeblood. On the street you will find both the parliament building, the National Theater and the royal palace. In fact, whatever you have on Oslo, you can find it on this street. This street is the quietest and probably the most crowded street in Oslo.
Cadde adını XIV. Karl Johan'dan almaktadır. Aslında Kral, İsveç kralı. Biliyorsunuz, Norveç ve İsveç etle tırnak gibiler. Bu yüzden Norveçliler geçmişten gelen bu tarihi barış içinde yürütmeye kararlılar.
Street, named after XIV. Karl Johan. Actually, the King is the King of Sweden. You know, Norway and Sweden are like tooth and nails. That's why the Norwegians are determined to run this history coming from the past.
Oslo'nun en işlek caddesi demiştim, doğal olarak binbir çeşit insan manzarası, sokak sanatçıları, turistler bu caddede...
I said it was Oslo's busiest street, naturally there are thousands of people, street artists, tourists ...
Bu arada Oslo'nun Dünyaca pek bilinmeyen ancak kendi çehresinde baya bir ünü olan Caz ve Blues kulüpleri Tinghuset ve Stortorvet çevresinde toplanmış. Yakın çevrede aynı zamanda festivaller ve açık hava konserleri de düzenlenmektedir. Oslo seyahatinizi 17 Mayıs'a denk getirmeye çalışın, çünkü o dönemde ulusal kıyafetlerle binlerce insan meydanda toplanıp kutlama yapıyormuş.
Meanwhile, Oslo's world-renowned Jazz and Blues clubs, which are notorious for their own face, gather around Tinghuset and Stortorvet. Festivals and outdoor concerts are also organized in the immediate surroundings. Try to bring your Oslo trip to May 17, because at that time thousands of people in national costumes gathered in the square and celebrated.
Şehri baştan sona bir caddede toplamışlar. Ve yorulmadan sıkılmadan bir uçtan diğer uca gezmenizi tavsiye ederim.
They gathered the city on a street from start to finish. And I recommend you to go from one side to another one without getting tired.
 Kaynak belirtilmedikçe tüm fotoğraflar tarafıma aittir. Yazıları hazırlarken çeşitli kaynaklardan faydalanılmıştır.

All photographs are by me unless the source is specified. Various sources were used in preparing the articles.

Volkan Coşğun
***
Reklamlara tıklayarak destek olmayı, yazılara yorum yapmayı 
ve sosyal medyada paylaşmayı unutmayınız. :)

Support by clicking on ads, commenting on posts
and don't forget to share on social media. :)

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *