Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Konya ve Berlin // Konya And Berlin


Berlinin en gözde mekanlarından olan müzeler adasında İslam Eserleri Müzesini gezerken, Konya ve Mevlana üzerine hazırlanmış bir bölüme de denk geldim.
While visiting the Museum of Islamic Art on the island of museums, one of the most popular attractions of Berlin, I came across a section on Konya and Mevlana.

Ne mutlu ki; Dünyanın neresinde olursanız olun, hiç ummadığınız bir anda bile, Hz. Mevlana ve Allah yolundaki diğer Hazretler kendilerinden söz etiriyor. İslamın günlük hayatta yürütülen kara propagandalardaki gibi bir terör ve nefret dini olmadığını anlatıyor bu yayınlar.
Happily; No matter where you are in the world, even at a time you never expected, Hz. Mawlana and the other Hazrats in the path of Allah speak of themselves. These publications explain that Islam is not a religion of terror and hate, as in the black propaganda of daily life.



 Malesef dönem dönem sözde İslam adına yapılan terör eylemleri insanlar üzerinde çok olumsuz etki bırakmıştır. Bunu fırsat bilenler de İslamofobyayı körüklemiş ve gerçekten İslamı yaşan müminleri hedef almışladır. Ancak bu müze, dünyanın dört bir tarafından akın akın müzeye gelen ziyaretçilere İslam ve Tasavvufun etle ile tırnak gibi  ve Tasavvufun insan ruhu üzerinde ne kadar naif bir sistem olduğunu anlatmaktadır. İslamı doğru kanallarla yabancı kültürlere iletirsek, siyasallaştırmazsak daha verimli sonuçlar alabiliriz. Bunu sanat yoluyla ya da kültürlerarası diyologla çözmek mümkün. 
Unfortunately, the terrorist acts carried out in the name of the so-called in the name of Islam from time to time had a very negative impact on people. Those who know this opportunity have encouraged Islamophobia and targeted the believers who really lived Islam. However, this museum tells visitors who come to the museum flocked from all over the world, Islam and Sufism cannot be considerable seperately and  how naïve system they have on the human soul. If we convey Islam to foreign cultures through the right channels, and do not politicize it, we can get more productive results. It is possible to solve this through art or with an intercultural diologist.

Gerçi hiç bir Hazretin kendini kabul ettirme gibi dertleri olduğunu düşünmüyorum. Onların bize ihtiyacı yok ki; böyle bir ihtiyaç içerisine girsinler. Aslında bizim onlara ihtiyacımız var...
 I don't think any Hazret has such problems as self-acceptance. They don't need us; let them enter such a need. Actually, we need them ...



Hazreti Muhammed adına övgüler yağdıran ve şiirler yazan ünlü Alman yazarı Johann Wolfgang von Goethe de İslam'ın ne kadar yüce bir din olduğunu bizlere söylüyor.
The famous German writer Johann Wolfgang von Goethe, who praises the name of the Prophet Muhammad and writes poems, tells us what a great religion Islam is.

“ Hazreti İsa bütün saflığıyla, herşeyi duyuyor... Kâinatın ilâhı tektir, diyordu... Buna rağmen onu ilâhlaştıran her kişi, onun bu en kutlu hislerini yaralıyordu. ”
 (Goethes Werke, II, 122)
Prophet Jesus , in all his purity, hears everything ... The gods of the universe are one, Allah. Yet any person who idolized Prophet Jesus was wounding his most blessed feelings. "
  (Goethes Werke, II, 122).

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *