Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Türkenbrunnen (Türk Çeşmesi) (Turkish Fountain)



Schlossberg içinde "Türk Çeşmesi" adıyla bir yer var. Domenico dell'Aglio tarafından 1554-1556 yılları arasında inşa edilmiş.  Bu kuyu Schlossberg'e su temini sağlamak için yapılmış. Türk Çeşmesi olarak adlandırılan bu kuyu aynı zamanda "Derin Kuyu" olarak da bilinir. Çeşme ismine neden Türk Çeşmesi denildiğinin nedeni de, o dönemde Graz'ı kuşatmaya gelen Türk askerlerinden esir düşenlere bu çeşmeyi yaptırmışlar.  In Schlossberg there is a place called "Turkish Fountain". It was built between 1554-1556 by Domenico dell'Aglio. This well was built to supply water to Schlossberg. This well known as the Turkish Fountain is also known as the "Deep Well". The reason why the fountain is called the Turkish fountain is  the captured turkish soldiers, who had come there to besiege Graz, built it.

Lakin bazı kaynaklar bu kuyunun tamamıyla Türk savaş esirleri tarafından yapılmadığını, ondan önce inşaatın başladığını söylüyor. Türk esirler, Bosna'daki esir kamplarından getirilmiş deniyor. Graz'a kadar gelen Türkler, şehri kuşatamadı.However, some sources say that this well was not built entirely by Turkish prisoners of war, but construction began before it. Turkish prisoners are said to have been brought from prison camps in Bosnia.   The city could not besieged by Turks.


 Ancak derin izler ve korkular bıraktı. Kuyunun kazılma sebebi olası Türk işgallerine karşı kaleyi susuz bırakmamaktı. Bu sebeple hayati bir önem taşıyordu. Türk Çeşmesi tabiri de kendi içinde metafor'a sahiptir.  But deep scars and fears were twisted to  Graz. The reason for the excavation of the well was to keep the castle dehydrated against possible Turkish invasions. Therefore, it was vital. The term Turkish Fountain has its own metaphor.

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *