Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Pescara'da önemli bir lezzet durağı : Taverna 58 (Pescara - İtalya )





İtalya seyahatinde  bir gecelik Pescara'ya uğraşmıştım. Birçok turistik İtalyan şehri varken turistlerin pek de tercih etmediği şehir Abruzo'da. Aslında bölgenin en kalabalık şehri. 





Ancak ben akşam saatlerinde çekim yaptığım için sokakları bomboş şuan. Deniz kıyısı Adriyatik denizine bakıyor. Yol boyunca birçok yazlık görmüştüm. Bir de şehrin kırsal alanı var ki, şarap bağları ve baharatlarıyla ünlü...




Her İtalyan şehrinin kendine öz karakteristik yapısı gibi Pescara'da mimari olarak şekillenmiş. Ancak bazı noktalarda yeni yapılaşmanın mevcut mimariyle hiç alakası olmadığı hatta bütünlüğü bozduğu kanısındayım. 







Örneğin şehrin ortasından akan nehir boyunca yapılmış viyadüklü araç yolları tarihi dokunun bir bütün olarak algılanmasında ciddi derecede kan kaybettirmektedir.



Bölgede "La Bella Dormentata" İtalyanca ismiyle yer alan, Türkçe olarakda Uyuyan Güzel olarak literatüre geçen sıra dağlar oldukça heybetli ve 40 dakikalık mesafede şehir merkezine uzaklıkta. 





Kış sezonu olmasından dolayı denize giren yoktu. Ancak yaz aylarında burayı ziyaret edecekseniz, plajlar sizi bekliyor. Plajların bazıları ücretsiz bazıları da ücretli.




Gelelim Pescara seyahatimi en değerli kılan noktalardan birine. 1980 yılından beri geleneksel İtalyan mutfağıyla lezzetli seçenekler sunan Taverna 58'deyim. 





Şair,yazar, fikir adamı ve Mussolini'nin fikir babası, İtalyan faşizminin altyapısını kuran siyaset adamı Gabriele D'annunzio ile 1910 doğumlu İtalyan görüntü yönetmeni, 




oyun yazarı, roman, gezgin ve tiyatro eleştirmeni Ennio Flaiano'nun doğduğu evler Taverna 58 sokağında...




Personel neredeyse restoranın açılışıyla birlikte günümüze kadar gelmiş. Şef Giuseppe Marro 23 Ocak 1985 tarihinden beri, Domenico Di Stefano 11 Şubat 1985 yılından beri, mutfak personeli Gino Jannone 2 Ekim 1985'ten beri Taverna 58'de çalışıyor. 







Dilimli Torano jambonu, baharatlı salamlar, ham sütten yapılan Rivisondoli peynirleri, Pecorino Marcetto , ördek pate tattığım lezzetler arasındaydı. 






Eğer Pescara'ya gelirseniz, gelmenizi tavsiye ederim. 



Adres: Taverna 58 di Giovanni Marrone
Corso Manthone 46- Pescara 
Tel: 085 69072

Rezervasyonsuz biraz zor baştan söyleyeyim. Ayrıca yöre halkı akşam yemeği için 21.00 civarı restoranlara gidiyor bu da ikinci anekdot...


sevgiyle kalın
2018 - Izmir / Türkiye 

volkan coşğun


Tüm fotoğraflar ve yazılar  , ALINTI OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE, bana ve/veya Sinem Coşğun'a aittir. Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan ve kişilerden yararlanılmıştır. 

































Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *