Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Uçhisar & Ortahisar ( Nevşehir / Türkiye)

facebook sayfamdan önce bizi bi takip edin: 









Kapadokya seyahatimizin en önemli noktalarından Uçhisar ve Ortahisar'dayız. 




Üçhisar olarak da kulaktan aşina olduğumuz ancak aslında Uçhisar olan merkez,  Pers döneminde Kral yolunda, Selçuklu döneminde İpek yolunda durakmış.   6 Aralık 1985 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim- Kültür ve Bilim Teşkilatı UNESCO tarafından dünya doğal ve kültürel miras listesine alınmış. Gerçekten de uzaktan baktığınızda  fantastik film platolarına benzeyen masalsı bir duruşu var Uçhisar'ın.  Harry Potter yapımcılarının buradan ilham aldığını biliyor muydunuz?




Kayadan oyna evlerle, kale geleneksel şehir dokusunun izlerini bize yansıtıyor. Yöre halkı Uçhisar'ı aynı zamanda Ucasar olarak da dile getirirlermiş. 




Ortahisar "orta kale " anlamına gelmektedir. Göreme , Ürgüp, Uçhisar arasında ortada kalan bir alanda konumlanmış. Göreme'ye en yakın rota olduğundan dolayı Göreme Açık Hava Müzesinden sonra ilk durağımız burası oldu. 90 metre yüksekliğinde Ortahisar kalesi bölgenin simgesel yapılarından. 



"Kapadokyanın gözü" olarak da adlandırılan Uçhisar kalesine tırmanmak kolaydı.




 Ancak Ortahisar için aynı şeyi söyleyemeyiz.


Ortahisar kalesini tamamen tırmanamadık


 Ortahisar kalesinin yarısında dar ve uçurumlu geçitlerden dolayı tırmanmaktan vazgeçmiştik. Uçhisar kalesi 1000 sene insanlar tarafından kullanılmış. 








Uçhisar, Nevşehirin 7 km doğusunda yer almaktadır. Uçhisar da Uçhisar Kalesini ziyaret edin. Uçhisar ve Göreme arasında kalan Güvercinlik Vadisini de gitmenizi öneririm. Ayrıca Uçhisar'da  Kocabağ şaraplarından deneyin.  Aynı zamanda yakın bölgelerde Onyx taşından hediyelikler alabilirsiniz. 


sevgiyle kalın
2018 - Izmir / Türkiye 
volkan coşğun

Tüm fotoğraflar ve yazılar  , ALINTI OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE, bana ve Sinem Coşğun'a aittir. Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan ve kişilerden yararlanılmıştır. 


Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *