Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Gizli ve Lezzetli bir Cennet Köşesi : Tatar Alabalık Çiftliği (Salihli - Manisa / Türkiye)




Salihli taraflarında "Dikkat Balık Var!" diye bir tabela görürseniz, tabelaya kulak verin, yönergeleri izleyin. Yolun sonunda sizleri gizli bir cennet karşılayacak pişman olmayacaksınız.

#Keşifhane Tatar Alabalık Çiftliğinde...







Manisa'nın Salihli İlçesine bağlı Adala Kanyonunu ziyaret edenler,  Soğuksu Mevkiinde yeralan Tatar Alabalık Çiftliği'ne de kesinlikle uğramalılar. 


Patikalar arasından dolaşıp doğal bir cennetin içine giriyorsunuz adeta. Alabalık tesisi olarak Demirci Barajının eteklerine kurulan çiftlikte isterseniz balık yiyebilir, isterseniz evinize götürmek için balık alabilirsiniz. 
Kardeşimiz Serkan'da o gün bizle birlikteydi ve ortama bayıldı.


Balıkların taze ve lezzetli olmasının nedeni doğal bir ortamda yetişmeleri. Ayrıca fiyat olarak da fahiş fiyat uygulamalarının olduğunu düşünmüyorum. 


Alabalıklar Omega 3 bakımından zengindirler.  b12 ve demir kaynağıdırlar. Özellikle damar sertliği, ve kalp krizi geçirme riski olanlar için önerilir.

Taze balık buna denir.


 Kolesterolü düzenler. Sinir sistemini güçlendirir. Kandaki pıhtılaşmayı engeller.  Hamileler için erken doğum riskini azaltır. Hamilelik sonrası depresyon riskini azaltır. 


Bel ağrılarına iyi gelir. Konsantrasyonu güçlendirir. Kas ağrılarını giderir. Aslında Alabalık vücuda gerçekten iyidir. :)

Faydaları burada saymakla bitmez...




1998 yılında kurulan tesiste yıl boyu balık bulmak mümkün. Çalışanların yoğunluklarından dolayı gereğinden fazla ilgi beklentisinde olmak bence yanlış.




 Sonuçta orası canlı akışının olduğu bir iş yeri. Ve çalışanlar sürekli balıklarla ilgilenmek zorundalar....




Doğal ortam, eşsiz güzellikte çiçekler ve sevimli dostlarımızın bizleri orada karşılıyor olması da çiftlikte karşılaştığımız ayrı güzelliklerden...





Tatar Alabalık Çiftliğine 0533 5064479 ya da 0532 508 4961 nolu telefonlardan da ulaşıp bilgi alabilirsiniz.

Biz burayı beğendik. Tavsiye ederiz. 

Fotoğraf : Serkan Coşğun


İzmir yazılarım devam edecek...

Ana sayfamızdan yeni yazılarımdan haberdar olmak için ücretsiz abone olmayı unutmayın.

FACEBOOK SAYFASINI HEMEN BEĞENİN: 



INSTAGRAM HESABINDAN BİZİ TAKİP EDİN:



Tüm fotoğraflar ve yazılar  , ALINTI OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE, bana ve/veya Sinem Coşğun'a aittir. Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan ve kişilerden de yararlanılmıştır. 



Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *