Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Buddha Bar: Asyatik Yaşam Sanatı (Paris / Fransa) /// Buddha Bar: The Art of Asian Life (Paris / France)




Paris seyahatinizde keşfetmeniz gereken en önemli mekanlardan biri de Buddha Bar'dır, diye düşünüyorum. Faubourg St Honoré adresinde yer alan mekanın en önemli özelliği alışılagelmiş eğlence mekanlarından farklı olup, sizlere mistik bir deneyim yaşatmasıdır. Bu yüzden vıcık eğlence kültüründen uzak olanların, hatta eğlence kültürüne uzak olanların dahi beğenebileceği bir atmosfer sunar Buddha bar. 
One of the most important places you should discover during your trip to Paris is the Buddha Bar, I think. Located in Faubourg St Honoré, the most important feature of the place is different from the usual entertainment venues, giving you a mystical experience. That's why Buddha bar offers an atmosphere that can be enjoyed by those who are away from the soggy entertainment culture, even those who are far from the entertainment culture.
Paris Buddha Bar  



Paris Buddha Bar

Pasifikten itibaren tüm doğu kültürlerinin mitlerini toplar. Dünya'ya "Lounge" kültürünü oryantalist ve Asyalı bakış açısıyla batıya sunar. 

It collects the myths of all Eastern cultures from the Pacific. It presents the "Lounge"  culture to the West from the orientalist and Asian perspective.



Buddha Bar'ın en önemli bir diğer konsepti de derleme albümleriyle Dünya müzik piyasasında yer almasıdır.  

Another important concept of Buddha Bar is  it has a place in the world music market with its compilation albums.

Paris Buddha Bar 
Kavramını özellikle  oryantalist kökenli ve daha sonradan Dünyanın birçok bölgesinden esinlenen yerel folk ve mistik sample'ları, tınıları ve türküleri , günümüz Elektronik tınılarıyla harmanlayarak piyasaya sunmuştur. Elektronik müziğin sadece dans müziği olmadığını bilmek gerekir ki, "Lounge" olarak tabir edilen sosyalleşme mekanlarında "Chill-Out" müzik, Buddha Bar'ın derleme albümlerinin kimliğini oluşturmaktadır. Efsanevi Chill-out DJ'yi Claude Challe, Buddha Bar'ın resident DJ'idir. 

He introduced his concept to the market by blending local folk and mystical samples, timbre and folk songs with modern orientalist origins and later inspired by many parts of the world. It is important to know that electronic music is not just dance music, but in the socializing places called "Lounge", "Chill-Out" music forms the identity of Buddha Bar's compilation albums. The legendary Chill-out DJ Claude Challe is the resident DJ of Buddha Bar.






Daha sonra çok severek dinlediğim Ravin, Buddha Bar'ın kurucusu Raymond Visan'ın oğlu David Visan, DJ Bruno Buddha Bar albümlerinde dünyaca ün yapmış isimler olarak müzik tarihine geçecektir. 1999 yılında başlayan albümler, günümüze kadar belirli aralıkla piyasaya sürülmektedir. 
 Ravin, whom I listened very fondly, another master talent DJ Bruno, David Visan, son of Raymond Visan who is the founder of Buddha Bar will go into the history of Buddha Bar's albums.

The albums, which started in 1999, have been released to the market at regular intervals.

 Paris , Prag gibi birçok merkezde de Buddha Bar otelleri bulunmaktadır. 
There are also Buddha Bar hotels in many centers like Paris and Prague.

İlk olarak Paris'te 1996 yılında hizmet vermeye başlayan konsept, bugün 20 ülkede de faaliyettedir. Lyon, Londra, Dubai, Budapeşte, Prag, Monte-Carlo, Kiev, Manila, Dubai, Tiflis, Marakeş, Beyrut, Bakü isim yapmış mekanlardandır. Bu arada Kadıköy'de de bir Buddha Bar vardır. Ancak bu barın benim bahsettiğim bu Buddha Bar ile uzaktan yakından alakası yoktur, sadece isim benzerliğidir. 
The concept, which was first introduced in 1996 in Paris, is now active in 20 countries. Lyon, London, Dubai, Budapest, Prague, Monte-Carlo, Kiev, Manila, Dubai, Tbilisi, Marrakech, Beirut, Baku. In the meantime, there is a Buddha Bar in Kadıköy. But this bar has nothing to do with this Buddha Bar that I'm talking about, it's just a name resemblance.
Kaynak: https://www.buddhabar.com/en/






Hafta içi dahil rezervasyonsuz yer bulmak bir hayli zordur. Bu yüzden seyahatiniz kısa süreliyse rezervasyonsuz girememe ihtimali olabilir, riske atmayın. 
Rezervasyon için telefon numarası: + 33 1 53 0590 00. 
Ayrıca daha detaylı bilgi için sürekli güncellenen siteleri olan https://www.buddhabar.com adresini de ziyaret edebilirsiniz. 

It is very difficult to find a place without reservation, including weekdays. So if your trip is short, there may be a chance that you will not be able to enter without reservation.

Phone number for reservation: + 33 1 53 0590 00.


You can also visit https://www.buddhabar.com which is a constantly updated website for more information.

Fransa yazılarım devam edecek...

Volkan Coşğun
İzmir 2018

Ana sayfamızdan yeni yazılarımdan haberdar olmak için ücretsiz abone olmayı unutmayın.

FACEBOOK SAYFASINI HEMEN BEĞENİN: 



INSTAGRAM HESABINDAN BİZİ TAKİP EDİN:


Tüm fotoğraflar ve yazılar  ,
 ALINTI/KAYNAK OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE 
Volkan Coşğun'a  ve/veya Sinem Coşğun'a aittir. 


Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *