Konya büyük bir şehir ve her damak tadına uygun birçok noktada lezzetli keşifler yapabilirsiniz.
Birçok restoran zinciri Konya'da da mevcut ancak ben sizin yerinizde olsam o bölgeye has, daha çok ün yapmış yerlerde yerel tatları tercih ederdim ve öyle yaptım :)
Bu arada reklamlara tıklayarak da bana destek olabilirsiniz.
Unutmayın tıkladığınız her reklam, sokak köpeklerine mama demek...
Konya'nın geleneksel mutfağı genel de Oğuz Boylarının damak tadına dayanır. Daha sonraları Mevlevilik'in de bölge de hakim olmasıyla Konya mutfağı daha da zenginleşmiştir.
Konya'ya gittiğiniz de önerebileceğim en önde gelen lezzetler arasında, etli etmek, zerde, ekşili kabak, mercimekli oğmaç, arapaşı, zülbiye, bamya çorbası, arabası çorbası, tirit kebabı geliyor. Onun dışında illaki birçok Anadolu lezzetini tadabilirsiniz.
Hacı Şükrü, Konya mutfağında ciddi bir üne sahip. Yaklaşık 3 kuşaktır hizmet veriyorlarmış ve sadece öğleden sonra 4'e kadar açıklar. Devricedid Mahallesi Cem Sultan Caddesi Selçuklu Mahallesindeler. Ama ondan önce...
|
Çorba içecekseniz kesinlikle ZEZE Çorba'ya uğramalısınız. |
Zeze çorbacısı Konya'nın en modern caddelerinden Nalçacı caddesinde bulunuyor. Çorbaları çok lezzetli ve Konya'ya gelmişseniz uğramadan gitmeyin derim.
Adres: Nalçacı Cad. Yenişehir Mh. Tanyeli Apt. Altı No:19/f 42080 Selçuklu / Konya
Tirit bölgenin en önemli lezzetlerinden bu yüzden yemeden gelmeyin. Genel olarak tirit bana biraz ağır geldi ama belki de çok aç oturup 5 dakikada sindirmeden hüplettiğimden dolayı olabilir.
Tirit konusunda her yerde Tiritçi görebilirsiniz. Mevlana mahallesinde Tiritçi Mithat'ı denedik, mutlu ayrıldık.
Azizye cami yakınında bulunuyor yeri. Kasap Sinan Mah. İstanbul Caddesi, Yusufağa Sokakta.
Zaten Google Maps'ten direkt girin, bulursunuz.
Bu arada Vedat Milör'ün de onayını almış Bolu Lokantası'da Etli Ekmek konusunda iyi bir mekan diyebiliriz. Biz Etli ekmeği tercih etmedik. Onun yerine herkesin bayağı bir methettiği Hacı Şükrü'ye uğradık...
Konya'nın bir diğer önemli mekanı Hacı Şükrü'deyiz. 1907 yılında kurulmuş Hacı Şükrü, 1885-1949 yılları arasında yaşamış Merhum Şükrü Çeşmeci'nin 1. Kuşak iştirakiyle 3. Kuşağa kadar ulaşan bir lezzet durağıdır.
Su böreği, Konya Tiridi, Yaprak Sarma, Bamya Çorbası ve spesyali fırın kebabıyla ünlüdür.
Biz de Konya Tandırı diye de adı geçen Fırın Kebabını denedik. Ve hem ortamdan, hem fiyat dengesinden, hem de lezzetinden memnun ayrıldık.
|
Hacı Şükrü - Meram |
Bu arada 2014 yılında Beef & Fish Awards tarafında Türkiye'de seçilen en iyi 40 Et restoranı arasında gösterilecek lezzeti tescillenmiş.
İki noktada hizmet veren Hacı Şükrü'ye ulaşmak için telefon numaraları :
Merkez : +90 332 352 76 23(Ferhuniye Mah. Müneccimbaşı Sk. No.20 Selçuklu Mahallesi / Konya)
Meram ( Biz oradaydık) : +90 332 325 28 29 (Meram Yeni Yol, Dutlukırı Yolu Üzeri, Meram / Konya)
Bu arada kesinlikle rezervasyon yaptırmalısınız, aksi takdirde özellikle hafta sonları boş yer bulmak zorlaşıyor...
***
|
Sille A'la Börek Evi
Konya Seyahatimiz esnasında zevk aldığımız en önemli noktalardan birisi de Sille'ye yapmış olduğumuz günübirlik geziydi. Sille, Konya'ya bağlı küçük bir mahalle.
Tarihi kilisesi ve yapılarıyla ünlü. Bununla ilgili detaylar için sağ üst köşedeki ARA butonuna sille yazmanız yeterli. Gelelim Sille'deki lezzet noktasına...
Rezervasyon yaptırmanıza gerek yok, ancak kalabalık gidecekseniz telefonu aramanızda fayda var. 0534 5102283
Kesinlik A'la Börek Evi diyorum. Birçok noktada birbirine benzeyen gözlemeciler mevcut, ancak biz buranın lezzetine bayıldık. Çok uzun zamandır bu kadar lezzetli kaşarlı gözleme yediğimi hatırlamıyorum.
Bu yüzden Sille'ye gelirseniz, bence bu sıcak ortama uğrayıp nefis gözlemeleri götürmeden gitmeyin derim.
Bu arada bu lezzeti NTV'den Berfu Güven'de keşfetmiş. Afiyetle...
|
Konya ile ilgili diğer yazılarıma ulaşmak için Sayfanın sağ üstünde bulunan ARA sekmesine Konya yazmanız yeterli. Konya ile ilgili tüm yazılarıma oradan ulaşabilirsiniz.
Bu arada reklamlara tıklayarak da bana destek olabilirsiniz.
Unutmayın tıkladığınız her reklam, sokak köpeklerine mama demek...
Volkan Coşğun
Yazının kaleme alındığı yer / yıl : İzmir 2018
Ana sayfamızdan yeni yazılarımdan haberdar olmak için sağ üst tarafta ABONE OL'dan ücretsiz abone olmayı unutmayın.
FACEBOOK SAYFASINI HEMEN BEĞENİN:
Tüm fotoğraflar ve yazılar,
ALINTI/KAYNAK OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE
Volkan Coşğun'a ve/veya Sinem Coşğun'a aittir.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden kullanılması yasaktır.
Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan ve kişilerden de yararlanılmıştır.
Yorumlar