Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Tuna Bisiklet Turu'nun en önemli noktalarından biri Passau




Passau'da bisiklet sürmek bir zevk olmalı. 


Düzenli bir şehirleşme ve 13. yüzyıldan kalma doku ve Alpler'in Almanya eteklerindeki uzantıları ile birlikte Tuna boyunca bisiklet turu yapmak kim istemez ki?


Bisikletçilerin özellikle Tuna Bisiklet Yolu'nu kullanan sporcuların Karadeniz'e kadar uzanan bu yolda Passau'yu es geçmeleri elbette saçma olurdu. 

Tuna nehri hem nehri taşımacılığı için hem de bisiklet tutkunları için gerçekten uygun yollarla geniş bir coğrafyayı kapsıyor. 


Mayıs ayı geldiğinde Maypole festivali denilen bir festivale buradan kalkan otobüslerle gidilir. Orijinal adı Maibaum Kraxeln olan bu festivalde geleneksel kıyafetli birçok Alman - Avusturyalı eğlenceler ve yarışmalara katılıyor. En uzun direğe tırmanma yarışı gibi ilkel ama eğlenceli bir aktivite Guinness Rekorlar Kitabı'na bir konu olmuş. Yarışmayı kazanan elbette milli içki olan birayla ödüllendirilir. Ayrıca etkinlikte bisiklet turları, kano turları da düzenlenmekte. 


Ayrıca Passau'da iki yılda bir düzenlenen Bira Festivali de ilginizi çekebilir. 

Passau yazılarım devam ediyor.

Sevgiyle kalın,
Volkan Coşğun

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *