Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Ve sinirlenen Şeytan Schlossberg'i yarattı... // And the angry Devil created Schlossberg ...

Graz notlarımıza kaldığımız Schlossberg'den devam ediyorum. Yeşilin binbir çeşidini görebileceğiniz tepede bir de funiküler sistem kurulmuş. I continue our Graz notes from Schlossberg. A funicular system has been established on the hill where you can see thousands of green varieties.

1894 yılından itibaren faaliyette olan funiküler sisteme 10 yaşından küçük çocukların binmesi yasak, bu yüzden bunu kullanamadık. Children under the age of 10 are not allowed to enter the funicular system that has been in operation since 1894, so we could not use it. 

Onun yerine asansörü kullandık. Füniküler sistem'de 60%'lık bir eğim var. Bir hayli atraksiyonlu...   We used the elevator instead. The funicular system has a slope of 60%. A lot of attractions ...


Bu arada Schlossberg ile ilgili bir efsaneden de bahsetmek istiyorum. Buraya yaratan Şeytan'mış. Birgün  şeytan, Graz halkına, Schöckl adında bir dağ yükselteceğini ve bu ihtişamlı dağı yöre halkına armağan edeceğini söyler.In the meantime, I want to talk about a legend about Schlossberg. It was the Devil who created it here. One day the devil tells the people of Graz that he will raise a mountain named Schöckl and give it to the local people. 

 Ancak bir şartı vardı. Schöckl dağı, Şeytan adına verilecek kurbanlarla yükselecekti. Ancak yöre halkı Şeytana inanmadılar ve kurban etmediler. Şeytan birgün elinde Afrika'dan taşıdığı dev bir kayayla Graz üzerinden uçarken, büyük bir kalabalık gördü. Paskalya zamanı olduğu için kalabalık pazarda toplanmıştı.  But there was a requirement. The Schöckl mountain would rise with the sacrifices of Satan. However, the local people did not believe in Satan and did not sacrifice. One day when Satan was flying over Graz with a giant rock he carried from Africa, he saw a large crowd. It was Easter, so it was crowded at the market.

Bunun üzerine şeytan öfkeyle elindeki kayayı bu topluluğun üzerine fırlattı. Kaya iki ayrıldı. Küçük olan kayaların olduğu yere Austein , büyük olanına da Schlossberg dendi.  Then the devil furiously threw the rock in his hand. The rock was divided into two. The smaller rocks were called Austein and the older one was called Schlossberg.

Bu arada aynı dağda funiküler sistem ve asansör dışında bir eğlence aracı daha mevcut. Benim asla tercih etmeyeceğim ancak birçok gencin tercih edebileceği The Slide dedikleri bir boru içinde 170 metrelik pistten yaklaşık 30 km / s hızla dimdik birşekilde kayıyorsunuz. The slide parkuru gayet dik konumlanmış. 
In the meantime, there is another fun vehicle on the same mountain besides the funicular system and the elevator. I'm never going to prefer, but many young people prefer the slide in a pipe called 170-meter runway at a speed of about 30 km / h, you're sliding upright. The slide track is very steep.
Kayma aparatı olarak özel bir paspas içine giriyorsunuz. Yeraltında bu zevk yaşamak isteyenler, buyurun sizi tutmayalım...
 You enter a special mop as a sliding device. Those who want to enjoy this pleasure underground, let us not hold you ...

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *