Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

tarz olacağım diye... / trendy me!



Dünya'nın en büyük moda evlerinin çıkardığı parçalara bakıyorum da, tasarım yapacağım derken resmen maymuna döndürdükleri insanları ne kadar acımasız bir şekilde komik duruma düşürüyorlar. I look at the pieces of the world's largest fashion houses:
"I will design." how cruelly they make the people they turn into monkeys funny.
Vitrin Gucci'ye ait. Hani bir terliğine 4500 TL verenlerin Gucci'si. The showcase belongs to Gucci. You know, the Gucci of those who gave 4500 TL for a slipper.

Kadınların çoğunda yaratılan, "çoraplarını gizle" uydurması, Gucci tarafından çiğnenmiş olacak ki, takunyalı hanımefendiler Viyana sokaklarında çoraplarını göstermek için binlerce eurolarını harcamaya hazırlar...                     The fact that most of the women  have been created "hide the socks" will be trampled by the Gucci that the clogs are ready to spend thousands of euros on the streets of Vienna to show their socks ...
Başkası görmeyeceğini bilmeme rağmen dünyada tek başına  bile kalsam üzerime giyilmeyecek şeyler, Viyana'nın en pahalı sokağında alıcılarını bekliyor.
 Things that I wouldn't wear if I also were alone in the world though no one will see it are now waiting for their buyers in Vienna's most expensive street.

Moda, başlı başına bir hastalık olmuş. Arkadasında dev bir sanayi var, yani kapitalist bir olgu. 
Size sokakta hergün ayakkabı giydiren moda, gün gelir çorap satsın diye terliği önünüze sunar. 
Fashion is a disease in itself. In background it is a giant industry, a capitalist phenomenon.
Everyday you dress shoes on the street fashion, the day comes, it presents you the slippers in front of you to sell socks. 

Sizin ihtiyacınızın ya da talebinizin olup olmadığına bakmaz. Önemli olan onun siz de nasıl bir suni ihtiyaç yaratıp, kendisini sattırmasıdır. 
It doesn't care if you have any needs or demands. The important thing is that you create an artificial need and it makes you buy what it intends selling.


Bu yüzden hangi ekonomik ve sosyal gruptan olursa olsun, kadınların gardroplarına bir göz atın. Onlarca ayakkabı, çanta zamanında bir yerlerden alınmıştır, belki de hiç kullanılmamıştır. 
So take a look at women's wardrobes, no matter what economic and social groups. Dozens of shoes, bags were taken from somewhere in time, perhaps never used.



Kişiler üzerine dayatılan kurallar, 0 beden zorlamaları, insanların sadece ceplerini değil, sağlıklarını hatta hayatlarını kaybetmelerine bile sebebiyet verebiliyor. 
The rules imposed on people, the coercion of the body, can cause people to lose not only their money but also their health and even their lives.

Maalesef ki Tüketim çılgınlığı insanları saçmalamaya yönlendiriyor. 
Unfortunately, the consumption frenzy is driving people to be ridiculous.

Kapitalist Sabun Köpüğü adlı bir yazım daha var. Bunu da okumanızı tavsiye ederim.
 I have another article called Capitalist Soap Bubble (Turkish Only) . I recommend you read this too.

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *