Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

viyanadaki o meşhur ev : Hundertwasser // The famous house in Vienna: Hundertwasser


Viyana seyahatimizde en önemli ilginç durumlardan biri de Hundertwasserhaus'u da ziyaret ettik. We also visited the Hundertwasserhaus, one of the most interesting attractions during our Vienna trip.
Bu bina, ünlü ressam ve mimar Friedrich Stowasser tarafından inşa edilmiş. This building was built by the famous painter and architect Friedrich Stowasser.

Sanatçı 2. Dünya savaşının zorlu yıllarında büyümüş. Yahudi olmasına rağmen katolik gibi yaşayıp, hayatlarını kurtarmışlar. The artist grew up during the tough years of World War II. Although they were Jewish, they lived like a Catholic and saved their lives.



Yapının tasarımında Avusturya, Japonya, Yeni Zelanda, Amerika ve Hollanda'daki daha önce inşa ettiği 17 eserden alıntılar yapılmış. The design of the building is based on quotes from 17 previously built works in Austria, Japan, New Zealand, the United States and the Netherlands.

Böylelikle sıradanlığa karşı çıkan, farklı çizgilerden de bir uyum yaratabileceğini kanıtlamış bizlere. Thus, it has proved to us that it can create harmony from different lines that opposes ordinaryness.

Bina oldukça ilginç, kimilerine göre tam bir sanat eseri, kimilerine göre de çingene bohçası gibi. The building is quite interesting, for some it is a complete work of art, for some it is like a gypsy bundle.

Ziyaretimiz sabah saati olduğundan dolayı hava biraz soğuktu. Binanın hemen altında ilginç bir kafe var. It was a bit cold because our visit was in the morning. There is an interesting cafe just below the building.

Hem hediyelik eşyalar alabilirsiniz, hem de bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Biz çaktırmadan, Serra'nın altını bile değiştirdik :D
 You can buy souvenirs and eat and drink something. Without even flashing it, we even changed Serra's dirty diaper: D
Minik yavrum, kafe içindeki birçok farklı objeyi inceledi. Bizim buradaki hediye eşyacı dükkanlar gibi, dükkan sahibi ablamız, ne var ne yok buraya herşeyi toplamış. My little girl studied many different objects in the café. Like our gift shops here, our sister who owns the shop has collected everything here and there.

Binanın ismi, daha sonradan soy ismini Hunderwasser olarak değiştiren mimara ait. The name of the building belongs to the architect who later changed his surname to Hunderwasser. 
71 yaşında mimar vefat ettiğinde tarihler 2000 yılını gösteriyormuş. İngiltere'nin liman şehri Southhampton - New York arasında sefer yapan Queen Elisabeth 2 transatlantik gemisindeki seyahati sırasında ölmüş. When the architect passed away at the age of 71, the dates showed the year 2000. , w He died during his journey on the Queen Elisabeth 2 transatlantic ship from Southhampton to New York..
Yeni Zelanda'da toprağa verilmiş. Bu arada internetten araştırdım: Queen Elizabeth 2 adlı gemi 2018 yılından itibaren Dubai'de otelmiş. He buried in New Zealand. In the meantime, I googled: Queen Elizabeth 2 has been operating as a hotel since 2018 in Dubai.

Tekrar bina ile ilgili bilgilere dönecek olursa, bina içerisinde 53 daire ve 4 ofis bulunmakta. If we return to information about the building, there are 53 apartments and 4 offices in the building.

Mimar bu bina ile ilgili şunları söyler: "Her pencere kendi kendine var olma hakkına sahiptir. İnsanların bazıları, evlerin duvarlardan oluştuğunu söyler. Ben, evlerin pencerelerden oluştuğunu söylüyorum. " The architect says: "Every window has the right to exist on its own. Some people say that the houses are made of walls. I say the houses are made of windows."

Mahallenin içinde sıkışmış bu binayı fotoğraflamak için profesyonel fotoğrafçılar geniş açı lenslerini getirmeliler. To photograph this building trapped in the neighborhood, professional photographers should bring their wide-angle lenses.
Buraya ulaşım biraz zor olabilir. Eğer bizim gibi, arabayla gidecekseniz, yaklaşık 400-500 metre ötede kapalı otopark var. Ancak metro ile gelmek için biraz sıkıntı olabilir çünkü metro istasyonuna uzak.Getting here can be a bit difficult. If you are going by car, like us, there is a "tief" car park about 400-500 meters away. However it might be a bit of a nuisance to come by metro because it is far from the metro station.

Kegelgasse  34-38 adresinde bulunan bu binaya giriş, özel mülkiyet olduğundan imkansız. Access to this building at Kegelgasse 34-38 is impossible because it is private property.



Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *