Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Günübirlik: Selçuk Semt Pazarı ve Kuşadası'nda Türk Kahvesi // Daily Tourers: Coffee in Kusadasi & Selcuk Open-air markets (pazar)

Bu hafta biraz rahatlama haftası diyebilirim. Günübirlik nereye gitsek acaba diye düşünürken, aklımıza Kuşadası geldi. Tamamiyle spontane gelişen bu seyahatte Selçuk'ta da bir mola verdik.  (en)This week, I can say a little relief for us.
While thinking about where we can go  today, Kusadasi came to mind. During this completely spontaneous journey, we took a break in Selçuk, too.
Bu hafta rahatlama haftasonu demek istiyorum,çünkü geçen hafta Serra'nın doğum günü vesilesiyle ekstradan yorulmuştuk. Bu hafta tamamiyle akışına bıraktık ve yola çıktık. İlk durak Selçuk... 
(en) I mean relaxation weekend for this weekend because last week we got tired of extra on the occasion of Serra's birthday. This week, we left it completely to its flow and set off. 
The first stop was Selçuk ...



Selçuk'a birçok kez gelmeme ve defalarca geçmeme rağmen, Cumartesi kurulan semt pazarına hiç denk gelmemiştik.  (en) Although I have visited Selçuk many times and passed many times, we have never come across the street market established on Saturday.
Sokaklar boyunca kurulan bu pazar yerinde, açık vitrinlerde istediğiniz meyve ve sebzeyi bulabiliyorsunuz. Bu arada özellikle yöresel sebze ve meyveler, İzmir'deki fiyatlardan daha ucuz. 
Bir de pazarın en güzel yanı, havadar olması ve aşırı kalabalık olmamasıydı. 
(en) In this market place established along the streets, you can find the fruits and vegetables you want in open showcases. By the way, especially local vegetables and fruits are cheaper than the prices in İzmir. Also, the best part of the market was that it was airy and not overcrowded.


Karşıyaka'daki üstükapalı pazar yerlerine kıyasla, pazarın açık havada kurulması çok güzel. Pazar boyunca narenciye ağaçlarından adeta dökülen kumkatlar, mandalinalar insanın içini açıyor. (en) Compared to the covered market places in Karşıyaka, it is very nice to establish the market outdoors. The gold-oranges and tangerines pouring out of the citrus trees throughout the open market streets open up the people.
Selçuk pazarına geldiyseniz, uğramanız gereken bir lezzet noktası da Selçuk Köftecisi. Aile işletmesi olan bu yerel lokanta gayet temiz ve uygun fiyatlı.  (en) If you come to Selçuk open-air market, one of the flavors point you need to visit is Selçuk Köftecisi. This family-run local restaurant is very clean and affordable.
Köfteler 90% dana eti, 10% kuzu etinden üretiliyor. Bu yüzden çocuklarınıza da güvenle yedirebilirsiniz. (en) Meatballs are  from 90% beef, 10% lamb. Therefore, you can safely feed your children.
Selçuk köftesinin tadına bakmalısınız. Neredeyse tamamı doğal besi etten yapılan bu köfteleri yedikten sonra, dediğimi anlayacaksınız. Ayrıca gastrit problemi olan biriyim. Ne zaman dışarıda kızartmaya yakın bir şey yesem, yanık yağlardan dolayı, midem yanar. İlginçtir, köftelerden sonra mide ağrısı çekmedim. (en) You should taste the Selçuk meatballs. After eating these meatballs made almost entirely of natural beef meat, you will understand what I meant. I am also someone with gastritis problem. Whenever I eat something close to frying outside, because of the burnt fat, my stomach gets burnt. Interestingly, I didn't have stomach such ache after meatballs. Those should be 100% natural.
Bu arada çok geniş bir bahçesi var. Bizim gibi çocuklu aileler burada doğanın tadını da çıkarabilirler.  (en) By the way, it has a very large garden. Families with children like us can also enjoy nature here.
Selçuk Köftecisi adresi: Atatürk, Şahabettin Dede Blv No:10, 35920 Selçuk/İzmir
(en) Selçuk Köftecisi address: Atatürk, Şahabettin Dede Blv No: 10, 35920 Selçuk / İzmir
Güneşi kaçırmamak lazım. Öğle yemeğimiz tamam, pazar alışverişimiz de tamam. Şimdi Kuşadasına doğru yolculuk başlasın, bir kahve içmek için tam zamanı... (en) One should not miss the sun. Our lunch is ok, our market shopping is ok. Now let the journey to Kuşadası begin, it's time to have a coffee ...
herhalde Kuşadası'nı en sevdiğim aylar, kış ayları... Yazın çok kalabalık olan, yürümeye bile zorlandığımız kaldırımlar şimdi orta yoğunlukta. Hava 12 C, hafif rüzgarlı ama güneş olunca üşütmüyor. Sessiz, dingin bir gün. (en) I guess the favorite months of Kuşadası are winter months. The air is 12 C, slightly windy but it does not get cold when the sun is coming A quiet, calm day.
Kuşadası'nda yürüyüş yapmak için ideal zaman. Sahilde martılar, kahve çay içen insanlar, kediler , köpekler yabancı turistler... (en) The ideal time to take a walk in Kuşadası. Seagulls on the beach, people drinking coffee and tea, dogs, cats, foreign tourists ...
Sahil boyunca bir çok kafe mevcut, bir Cafe Roma'yı tercih ettik. Çercevelerle çevrelenmiş bir oturma alanı var, bu yüzden denizden gelen rüzgarı engelliyor. Tavanı açılır tavan, güneş üzerinizde bu yüzden ısıtıyor. Müzik olarak da eski 45'liklerin house versiyonları çalıyordu, eh işte. Ama biz keyif aldık, güzel havanın tadını çıkardık.  (en) There are many cafes along the beach, we preferred a Cafe Roma. It has a sitting area surrounded by glass frames, so it prevents the wind from the sea. The ceiling is opened, so the sun can heat on you. House versions of the old 45's were playing as music, well. But we enjoyed it anyway, we enjoyed the good weather especially.
Cafe Roma, Kuşadası merkezde sahilde konumlanmış. Direkt deniz manzarası var, geleni geçeni izleyebileceğiniz kadar açık bir alanda konumlanmış. Hem yiyecek, hem de içecek dahil seçenekleri var. Biz Türk kahvesi içtik. Kahve lezzetliydi, ancak kahvenin Ekspresso fincanında sunulması garibimize gitti. Çalışanlar güleryüzlü ve ilgililer, bu konuda kendilerini uyardık ve dikkate alacaklarını söylediler. (en) Cafe Roma is located on the beach in the center of Kusadasi. There is a direct sea view, it is located in an open area where you can watch people wandering around the shore. There are options including both food and drink. We just drank Turkish coffee. The coffee was delicious, but it was odd that coffee was served in an Expresso cup. The employees were friendly and concerned, we warned them about this and said they would consider it.
Bu arada kafeye ait küçük bir oyun alanı da var. Bizimkisi salıncaktan inmek istemedi, uzun bir süre. Artık dönüş yoluna geçiyorduk İzmir'e doğru. (en) By the way, there is a small playground belonging to the cafe. Ours did not want to get off the swing, for a long time. Now we were on our way back to İzmir.
Selçuk ile başlattığımız, Kuşadası sahili ile bitirdiğimiz kış dönemi günübirlik rotadan bahsettim. Umarım beğenmişsinizdir. İyi haftasonları... (en) I have wanted to note a daily winter-day route that we started with Selçuk and finished with Kuşadası beach. I hope you liked while reading . Have a nice weekend...



Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *