Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Antwerp/en ya da Anvers? (en) Antwerp/e or Anvers?



Belçika yüzölçümü olarak küçük bir ülke. Ancak hem tarihi hem de turistik şehirleri var. Bu yazımda Belçika'nın  hem tarihi, hem turistik, hem de ticari olarak en önde gelen şehrinden bahsecedeğim: Antwerp/en. (en) Belgium is a small country as an area. However, there are both historical and touristic cities. In this article, I will write about Belgium's most prominent city, both historical, touristic and commercial: Antwerp / en.




Flanders eyaletinde bulunan Antwerp şehri, diğer ismiyle Anvers, Belçika'nın liman şehridir. Benim gibi İhracat işiyle uğraşanlar iyi bilir, Belçika'ya denizden ulaşılabilecek en önemli ve tek liman Antwerp limanı da burada bulunmaktadır. Dünyanın en büyük 20. limanı olarak literatürde yer almaktadır, Antwerp limanı. (en) The city of Antwerp, in the province of Flanders, also known as Antwerp, is the port city of Belgium. Those who deal with export business like me know well, the most important and only port to reach Belgium from the sea is the port of Antwerp. It is in the literature as the 20th largest port in the world, the port of Antwerp.


Antwerp şehri, fotoğraf makinesi objektiflerine sığmayacak büyüklükte katedralleri daracık alanlara sığdıran bir mimariye sahip bir şehirdir. Bunlardan en önde geleni Meryem Ana Katedrali (Cathedral of our Lady) diyebilirm. Etrafında gelişigüzel sıralanmış, özensiz ilan ve reklam panolarıyla birçok restoran (çoğu İtalyan) ve kafenin bulunması bana biraz Marmarisvari bir hava hatırlattı. Buradan yürüyerek Groenplaats Meydanına ulaşabilirsiniz. Hediyelikler de mümkün, her turistik şehirde olduğu gibi...



 (en) The city of Antwerp is a city with an architecture that having cathedrals, which are too large to fit in camera lenses, in narrow spaced streets. I can say that the most important of those is the Cathedral of our Lady. The presence of many restaurants (mostly Italian) and cafes with randomly lined, sloppy billboards reminded me of a slightly Marmaris-like atmosphere. From here you can reach Groenplaats Square on foot. Gifts are also possible, as in any tourist city ...




Antwerp şehri trafik karmaşasını kendisinden uzak tutuyor. Yayalara açık noktalarda şehri yürüyerek rahatlıkla turlayabilirsiniz. Özellikle Kammenstraat, Meir nehri sahili ve Antwerp Zuid bölgelerinde güzel zaman geçirebilir, şehrin dokusunu inceleyebilirsiniz. (en)  The city of Antwerp keeps the traffic jam away from itself. At pedestrian points, you can easily tour the city on foot. Especially in Kammenstraat, Meir river coast and Antwerp Zuid regions, you can have a good time and examine the texture of the city.


Antwerp'in 1531 yılında inşa edilen, 1872 yılında da yeniden restore edilen borsa binası şuan kayıtlara göre dünyanın en eski borsa binası. Antwerp limanın ve dolayısıyla ticaretin etkisiyle zengin bir şehir. Dünyanın en eski borsa binasının da burada bulunması bunu bir kez daha ispatlıyor. (en) The stock exchange building of Antwerp, which was built in 1531 and restored in 1872, is the oldest stock exchange building in the world, according to records. Antwerp is a city rich with the influence of the port and therefore trade. The fact that the oldest stock exchange building of the world is here proves this once again.


Antwerp yazılarım devam edecek...

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *