Osmanlı'nın derin tarih mirasını mimarisiyle yaşatan Bursa'dayız. Tarihi çarşılarında dolaşıp, ipek alışverişi yapıyoruz, ve karnımızı doyurmak için güzel bir İskender Kebapçı arıyoruz.
Ama önce Kozahan...
Osmanlı tarihi boyunca, Hanlar her zaman önemli olmuştur. Bunlardan bir tanesi de Bursa'nın nadide simgelerinden biri olan Koza Han.
Ulu cami ile Orhan cami arasında uzanan Koza han'ın tarihi 15. yüzyılın sonlarına uzanır. Adından da anlaşılacağı üzere, han ismini ipek kozası ticareti yapmak için Bursa'ya gelen tüccarlardan almıştır.
Belki o dönem ipek dönemi ile önem kazanmış olabilir. Ancak günümüzde Hacı şerif dondurmalarını da tatmalısınız.
Serra'nın favorisi...
Tarihin dokusu, geçmişin izleri ve günümüzün renkleriyle Koza Han, Bursa'nın merkezinde hem alışveriş için hem de dinlenmek için harika bir yer.
40 kubbeli hanın üst katında 50, alt katında da 45 odası bulunuyor. Üst katta ipekçiler bulunuyor.
Bu arada Kraliçe'nin de ziyaretinde ipek kıyafetler aldığı yerden, alışveriş yaptık.
İpek ticaretinden sonra İskender kebap yemek için Bursa Kebapçı'sına yöneliyoruz.
Bence Bursa'nın en iyi İskender Kebapçısı burası. İçerisi tarihi motiflerle döşenmiş, hoş bir mekan...
60lı yıllarda Kural Ailesi tarafından kurulan işletme şuan da Kural kardeşler tarafından baba mesleğiyle devam ediyor.
3. kuşak olarak ele aldıkları lezzet ilk günkü gibi iddialı. Zamanında birçok ünlü kişi burada yemeğe gelmiş. Bir köşeyi buraya ayırmışlar.
Bu arada Marasta dondurmadan da dondurma yemeden geçmeyin derim.
kEŞİFHNE BURSA DVAM EDCK.
Yorumlar