Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Graz'da Opera / Opera in Graz

Graz'da Opera...Opera in Graz ...

Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi... 
Elbette imkansız değil, ancak 10 aylık bir bebekle Avusturya'da opera dinlemek o kadar kolay olmayacaktı.  Yani opera dinleyemedik. Ancak Graz'ın harika bir opera binası var ve orayı ziyaret ettik. 

Doesn't that sound nice?
Of course it's not impossible, but listening to opera in Austria with a 10-month-old baby wouldn't be that easy. So we couldn't listen to the opera. However, Graz has a wonderful opera house and we visited there.

Graz'daki bu opera binasının tarihi 17. yüzyıla dayanıyor. İlk zamanlarda Kraliyete bağlı bir ahır binası olarak hizmet veren bina, 1736 yılında opera binasına dönüştürüldü.  İlk olarak Gluck ve Pergolesi oyunu sergilenmiş. Daha sonra bu binadan Le nozze di Figaro, Don Giovanni, Seraglio'dan Kaçış gibi Mozart'ın eserleri sahnelenmiş.  This opera house in Graz dates back to the 17th century. The building, which originally served as a royal barn, was converted into an opera house in 1736. First, Gluck and Pergolesi game was exhibited. Later, Mozart's works such as Le nozze di Figaro, Don Giovanni and Escape from Seraglio were staged from this building. 


Bu ihtişamlı binada bir Mozart Operası izlemek ne güzel olurdu... 
inşallah bir daha ki sefere diyelim...
It would be nice to watch a Mozart Opera in this magnificent building ...
Let's hope next time ...



Bu arada fotoğraflar çekildiği anda içeride bir opera sahneleniyordu.
Meanwhile, at the moment these photos were taken, an opera was being staged inside.

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *