Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

4. yüzyıldan kalma Gotik şaheseri: St Pierre Kathedrali // A Gothic masterpiece from the 4th century: St Pierre Cathedral

Cenevre sokaklarında turluyorum. Şehrin en simgesel yapılarından Aziz Pierre Katedralinin önündeyim.
(en) I'm touring the streets of Geneva. I am in front of St. Pierre Cathedral, one of the most iconic buildings of the city.

Çanakkale'deki Truva Milli Parkına tur için tıklayın.





Yapı 4. yüzyıldan kalma olmak ile beraber Roma dönemini yansıtan sütunlarıyla bir tapınak olduğunu bizlere ispatlıyor. 
(en) The building proves to us that it is a temple with its columns reflecting the Roman period, dating from the 4th century.


HERŞEYE FRANSIZ BIR ŞEHIR: CENEVRE // A CITY, ALL GREEK TO EVERYTHING




Kilise 850 yıldır dimdik ayakta duruyor ve Cenevre'nin ana kilisesi olarak görülüyor. 16. yüzyıldan itibaren Reformist bir hareketin sonucu olan Protestan kilisesine döndürülmüş.
 (en) The church has been standing up for 850 years and is considered the main church of Geneva. From the 16th century onwards, it was returned to the Protestant church, which was the result of a reformist movement.


ALMANYA'DA VİRÜSE KARŞI MASKE TAKTIM. NELER Mİ YAŞADIM?




Kilisenin ana binası 64 metre yüksekliğinde. Büyük taş bloklardan oluşan yan duvarlar, gotik mimariyle birleşince korkutucu bir hal alıyor değil mi? Özellikle 15. ve 16. yüzyıllarda kilise içerisinde büyük değişimler olmuş. Günümüzde sergi ve müzik salonu olarak da kullanılıyor, açıkcası dini merasimlerin önemini yitirmeye başladığını görmek insanı üzüyor. 
(en) The main building of the church is 64 meters high. The side walls of large stone blocks, combined with the gothic architecture, become scary, right? Especially in the 15th and 16th centuries, there were great changes in the church. Nowadays, it is also used as an exhibition and music hall, frankly, it is sad to see that religious ceremonies have begun to lose their importance.

INTERNATIONAL IDENDITY OF GENEVA




Bu arada kilisenin adını alan Aziz Pierre, Hz. İsa'nın 12 havarisinden birisidir. Hristiyanlığı yaymak amacıyla Antakya civarlarına gelen bu aziz, Anadolu'ya hristiyanlığın yayılması için önemli girişimlerde bulunmuş. Ne kadar önemli bir çoğrafyada yaşıyoruz, dünyanın neresinde olursanız olun illaki Anadolu'dan bir nefes hissediyorsunuz her şeyde...
(en) Meanwhile, Saint Pierre, who took the name of the church, was one of the 12 apostles of Jesus. This saint, who came to Antakya to spread Christianity, made important attempts to spread Christianity to Anatolia. We live in a geography such important, you see: wherever you are in the world, you feel a breath from Anatolia in everything.

Peki Anadolu'dan Avrupa'ya Hristiyanlık nasıl yayıldı, cevabı bu yazıda... Aleksandria Troas...



Bu arada 2009 yılında İsviçre parlamentosu tarafından getirilen Camilere minare yasağını protesto etmek için birçok Hristiyan ve orada yaşayan Müslüman, bu kilisenin önünde gösteriler yapmış. 
(en) Meanwhile, many Christians and Muslims living there protested in front of this church to protest the ban on minarets brought to the mosques by the Swiss parliament in 2009.



TUNUS İÇİN MERAK EDİLENLER...



Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *