Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Yeşil Bursa ve Karsız Uludağ

Bursa Türkiye'nin en kalabalık şehirlerinden 4. sırada. 

Keşifhane Bursa'da...


Geçmişi 7 bin yıla dayanan şehirden Homeros da Mysia olarak söz eder.


 Bir dönemler Osmanlı'ya da İstanbul fethi öncesi başkentlik yapan şehirde yüzyıllarca Müslümanlar, Rumlar, Ermeniler, Yahudiler birlikte yaşamışlar. 


Bursa aynı zamanda "Yeşil Bursa" olarak anılıyor. Kaldığımız bölge dahil birçok bölgede, büyük parklar yer almakta. Bunlardan en önemlilerinden: Reşat Oyal Kültür, Uludağ, Merinos, Teoman Özalp, Azerbaycan - Türkiye Kardeşlik, Atatürk Kent Ormanı, Hüdavendigar Kent, Bursa Hayvanat, Bursa Botanik, Mihraplı, Minia Yıldırım vs. 


Yağmurlu bir havada karşıladığımız ikinci gün sabahı arabayla tarihi köşklerin arasından yeşil yollardan Uludağ'a doğru araç sürerken, bir anlık olsun yağmurlu bir kuzey Avrupa ülkesinde araçtaymışım hissi yaşadım. 


Doğal güzelliklerinin yanında, şehri yeşil yapan park sayısı 20nin üzerinde. En etkiliyicisi Uludağ Milli Parkı. Yol boyunca koyu ormanların arasından oteller bölgesine çıktıkta, yaklaşık 20 dakikalık bir seyahat mesafesiyle sıcaklığın yavaş yavaş düştüğünü hissediyorsunuz. 



Ortalama 12-13 derece sıcaklık düşmüş, oteller bölgesindeyken üzerimize hırkalarımızı almıştık. 



Tabi Eylül'de karın olmaması Uludağı alışılagelen kar tatili beklentisinden farklı bir görüntüyle karşılamamıza neden oluyor. 


Bu arada Uludağ'a ister karayoluyla, ister teleferikle ulaşabilirsiniz.



Bu haliyle de oldukça güzel olan doğa harikasında, kalabalığında  olmamasını fırsat bilerek çok tatlı zamanlar geçirdik. 


Bu arada Osmangazi'de harika bir kahvaltı salonu keşfettik. Derenin kenarına kurulmuş bu mekanda tarihi çınarların altında kahvaltı da yapabilirsiniz. İletişim: Dereağzı Restoran  
Anahtar kelimeler: Makul fiyat dengesi, Orta kalabalık, ferah, doğa, güleryüzlü hizmet, otopark, çocuk oyun parkı, temiz hava. 


Bursa yazılarım devam edecek...


Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *