Ana içeriğe atla

Translate

Şu sıralar çok popüler / now very popular

ne güzeldi

ne güzeldi o akşam saatlerinde, henüz hava tam kararmamışken, bacalardan tüten dumanların isiyle, sokaklardan gelen uzak boğuk ortam sesleri... anneannem namazını kılardı, sessizce fısıldadığı duaların tonu, rükuya varırken eklemlerinde çıkan tıkırdamalar, sobanın üst kapağından tavana yansıyan ateşin ışığı, tiktak tiktak; salondaki saatin sessizliği. galiba ben o günleri çok özledim.   

Barcelona'da Bütçe Ne Olmalı? ( Barcelona - İspanya)




Bence Barcelona’ya en iyi Bahar ayları olan Nisan-Mayıs ve Ağustos sonu- Eylül ayında gidilir. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bu şehirde, Egeliler iyi bilirler gezmek için en iyi aylar bu aylardır. 



Barcelona için 5 gün kesinlikle ayrılmalı ancak sindire sindire tüm sokaklarını gezeceğim derseniz minimum 10 gün burada kalmalısınız.
Birçok gezgin ve blogger Barcelona’yı pahalı bulmuş ancak bana kalırsa, ünlü moda markaları ve çok pahalı sıra dışı markalar dışında Barcelona bence aynı İzmir kadar pahalı. Ama çok ekonomik bir tatilim olsun diyorsanız, o zaman evden sandviç yapın götürün, çünkü Euro kuruyla ekonomik seyahat yapmak artık tam bir hayal…




Eylül ve Ekim aylarında uçak biletleri bir nebze de olsa ucuzluyor. Çünkü yüksek sezon bitiyor. Eğer bütçe odaklı gidecekseniz, bu ayları tercih etmenizde fayda var. Üç öğün yemek, şehir içi ulaşım ve çok pahalı olmayan aktivitelere günlük 100-150 EURO ayırmanız yeterli. Otelde değil de, oda kiralama ya da hostel'lerde kalırsanız bu tutarı 40-50 EURO / Gün 'e çekebilirsiniz. Ortalama bir gecelik konaklamaya ben 100 € ödedim. 

Kaldığım otelden bir görüntü


Ama pansiyon tarzı yerlerde 20 € ödeyebilirsiniz. Şehirde ulaşım ucuz, ortalama 2,60 €. Eğer Sedna gibi hikayesi olan bir yer dışında yemek yerseniz o zaman ortalama kişi başı bir öğüne 15-20 € ödersiniz. 

Sedna'da iki akşam yemeği yedim.

Kahve içmek ise ortalama 1,50 €.
 Şarapsız yapamam derseniz, ortalama 3 € . 
Gitmişken gezeceğiniz noktalara da aşağı yukarı ödeyeceğiniz rakamlar şöyle: Sedna gibi güzel bir restoranda yemek için 100 €, Montjuic Kalesine giriş 5€, Sagrada Familia'ya Giriş 15€, Park Güell'in paralı kısmına giriş 7,50 €.



 Dediğim gibi Barcelona'daki rakamlar birçok Avrupa kentine göre gayet normal. Ancak bizim paramızın Euro karşısında erimesinden dolayı bize ciddi maliyetler doğabiliyor. 




Barcelona ile ilgili diğer yazılarım:


İspanya  yazılarımıza devam edeceğim.



Bu arada reklamlara tıklayarak da bana  destek olabilirsiniz.

Volkan Coşğun
Yazının kaleme alındığı yer / yıl : İzmir 2018

Ana sayfamızdan yeni yazılarımdan haberdar olmak için ücretsiz abone olmayı unutmayın.

FACEBOOK SAYFASINI HEMEN BEĞENİN: 



INSTAGRAM HESABINDAN BİZİ TAKİP EDİN:


Tüm fotoğraflar ve yazılar  ,

 ALINTI/KAYNAK OLDUĞU BELİRTİLMEDİKÇE 

Volkan Coşğun'a  ve/veya Sinem Coşğun'a aittir. 


Seyahat notlarında çeşitli kaynaklardan ve kişilerden de yararlanılmıştır. 

Ayrıca İlginizi Çekebilir :

Yorumlar

Son 1 haftada en çok neler okundu? /What was the most read in the last week?

Son 30 günde en çok okunanlar /// Most read in last 30 days

Tüm zamanların en çok okunanları /// Most read of all time

Geçen Yıl En çok Okunanlar /// Last Year's Most Read Articles

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *